Vrste tlaka

Pitanja i odgovori - Savjeti i linkovi - Srčana

Nadređeno poglavlje: Održavanje Održavanje tlaka u gumama Neka gume uvijek budu napuhane na vrijednosti tlaka navedene na naljepnici s podacima o gumama i opterećenju, čak i ako se to razlikuje od tlaka otisnutog na samoj gumi.

Naljepnica s informacijama o gumama i opterećenju nalazi se na srednjem stupu vrste tlaka i vidljiva je kada su vrata otvorena. Ako vučete prikolicu, nemojte primjenjivati tlakove ispisane na naljepnici s informacijama o gumama i opterećenju. Umjesto toga, pogledajte tlakove u gumama objavljene u odjeljku o vuči pogledajte Vuča i dodatna oprema. Svjetlosni indikator tlaka u gumi na dodirnom zaslonu instrumente ploče upozorava ako su jedna ili više guma premalo ili previšenapuhane.

Krvni tlak

Svjetlosni indikator tlaka u gumi ne isključuje se odmah po dovršetku prilagodbe tlaka u gumi. Tlak u gumama možete prikazati na instrumentnoj ploči s pomoću desnih ili lijevih gumba na upravljač za prikaz Status automobila pogledajte Upotreba lijevih tipki na upravljaču ili Upotreba desnih tipki na upravljaču.

Informational Purposes An informational icon, calling your attention Bilješka Tlak u gumama ono što radim kad imam hipertenziju se sniziti pri hladnoj temperaturi. Ako se pojavi indikator svjetla TPMS, napunite gume prije vožnje.

vrste tlaka povišen krvni tlak u plućima

Gume će izgubiti jedan PSI za svakih 6 °C pada vanjske temperature. Ispravan tlak u gumama pomaže zaštititi gume od rupa na cesti i poboljšava raspon kad su ispravno napunjene. Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Prenizak tlak najčešći je uzrok oštećenja gume i može uzrokovati pregrijavanje gume, što dovodi do ozbiljnog pucanja gume, odvajanja gaznog sloja ili prsnuća, što uzrokuje neočekivani gubitak kontrole nad vozilom i povećava opasnost od ozljeda.

Prenizak tlak također smanjuje domet vozila vrste tlaka vijek trajanja gaznog sloja gume.

vrste tlaka uzroci hipertenzije istraživanja

Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Tlakove u gumama provjeravajte preciznim manometrom na hladnim gumama. Potrebno je prijeći samo oko 1,6 km kako bi se gume zagrijale dovoljno da to utječe na tlakove u gumi.

Parkiranje vozila izravno na suncu ili vrste tlaka vrućim klimama također može utjecati na tlakove u gumama. Ako morate provjeriti kada vrste tlaka gume zagrijane, očekujte povišene tlakove.

Nemojte ispuštati zagrijan zrak iz guma u pokušaju izjednačavanja s preporučenim tlakom za hladne gume. Vruća guma na tlaku jednakom ili nižem od preporučenog za hladnu gumu opasno je pod niskim tlakom.

Provjera i prilagođavanje tlakova u gumama Pratite ove korake kada su gume hladne, a vozilo Model X nije voženo dulje od tri sata: Potreban tlak za gume potražite na naljepnici s informacijama o gumama i opterećenju na središnjem stupu vrata vrste tlaka. Uklonite čep ventila.

Održavanje tlaka u gumama

Čvrsto pritisnite precizan mjerač tlaka u gumi na ventil kako biste izmjerili tlak. Po potrebi dodajte ili ispustite zrak kako biste ostvarili preporučeni tlak. Informational Purposes An informational icon, calling your attention Bilješka Zrak možete ispustiti pritiskanjem metalne iglice u sredini ventila. Ponovno provjerite tlak preciznim mjeračem tlaka u gumi. Po potrebi ponavljajte 3. Vratite čep ventila kako biste spriječili prodiranje onečišćenja.

Redovito provjeravajte je li ventil neoštećen i nepropustan. Pregled i održavanje guma Redovito provjeravajte vrste tlaka li na gaznom sloju i bočnim stjenkama znakova izobličenja izbočenjastranih predmeta, rezova ili istrošenosti. Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Model X nemojte voziti s oštećenom, izrazito istrošenom ili nepravilno napumpanom gumom.

Trošenje guma Odgovarajuća dubina gaznog sloja važna je za pravilan rad gume. Gume s dubinom gaznog sloja manjom od 3 mm u mokrim uvjetima podložnije su vodenom klinu i ne treba ih upotrebljavati. Gume s dubinom gaznog sloja manjom od 4 mm nisu pogodne za snijeg i susnježicu i na njima ne treba voziti u zimskim uvjetima.

Nizak krvni tlak: Uzrok, simptomi i kako riješiti ovaj neugodan problem?

Model Vrste tlaka izvorno je opremljeno gumama s indikatorima istrošenosti utisnutima u uzorak gaznog sloja. Kada se gazni sloj istroši do 2 mm, na površini uzorka na gaznom sloju pojavljuju se indikatori i stvaraju dojam neprekidnog gumenog pojasa preko cijele širine gume.

Za optimalne performanse i sigurnost tvrtka Tesla preporučuje zamijeniti gume prije pojave indikatora potrošnje. Rotacija i balansiranje guma te poravnanje kotača Gume modela X mogu se rotirati s jedne na drugu stranu s lijeva na desnoali ne od naprijed prema natrag jer je veličina prednje i stražnje gume različita. Neuravnoteženi kotači ponekad uočljivi vrste tlaka vibracije na upravljač utječu na upravljanje vozilom i vijek trajanja guma.

Čak i pri uobičajenoj upotrebi, kotači mogu izgubiti balans. Stoga ih treba balansirati po potrebi. Ako se guma troši neujednačeno ili na samo jednoj strani gume ili se troši prejako, provjerite poravnatost kotača.

Ukoliko su lijekovi smanjili povišen krvni tlak, to znači da dobro djeluju.

Probušene gume Bušenje gume uzrokuje pad tlaka u njoj, zbog čega je važno redovno provjeravati tlak u gumama. Trajno popravite ili zamijenite probušene ili oštećene gume što je moguće prije. Probušene gume bez zračnica možda neće ispuštati, pod uvjetom da predmet ostane u gumi.

vrste tlaka pritisak i zujanje u glavi

Međutim, ako se iznenada pojave vibracije ili smetnje u vožnji, ili ako sumnjate na oštećenost gume, odmah smanjite hipertenzija citat. Vozite polako, izbjegavajte jako kočenje ili oštra skretanja i, kada je sigurno, zaustavite vozilo.

Dogovorite prijevoz vozila Model X u servisni centar tvrtke Tesla ili u obližnji centar za popravak guma. Informational Purposes An informational icon, calling vrste tlaka attention Bilješka U nekim slučajevima male otvore manje od 6 mm privremeno možete popraviti kompletom za popravak gume tvrtke Tesla koji treba nabaviti zasebno.

To vam omogućuje sporu vožnju vozila Model X do tvrtke Tesla ili obližnje radionice za popravak guma. Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Nemojte vozili s probušenom gumom koja nije zakrpana, čak i ako rupa ne uzrokuje pražnjenje gume. Probušena guma može se u bilo kojem trenutku iznenada isprazniti.

Deformacija gazne površine gume Ako je vozilo Model X dugo vremena nepomično, može doći do deformacije gazne površine guma. Tijekom vožnje vozila Model X te deformacije mogu uzrokovati vibracije koje postupno nestaju vrste tlaka se guma zagrije i vrati u izvorni oblik.

Visoki krvni tlak

Kako biste pojavu deformacija tijekom skladištenja smanjili na minimum, gume napušite na maksimalan tlak naveden na stjenki gume. Potom prije vožnje ispustite zrak i prilagodite tlakove u gumama na preporučene razine. Povećanje kilometraže guma Kako biste povećali kilometražu koju je moguće prijeći s gumama, održavajte gume na preporučenim tlakovima, poštujte ograničenja brzine i preporučene brzine te izbjegavajte: Brza kretanja ili nagla ubrzanja.

Brze zavoje i nagla kočenja. Rupe i predmete na cesti. Udaranje u rubnike pri parkiranju.

vrste tlaka hipertenzija mlade

Onečišćenje guma tekućinama koje mogu uzrokovati oštećenje. Zamjena guma i kotača Gumama se, zbog utjecaja ultraljubičastog svjetla, ekstremnih temperatura, velikih opterećenja i uvjeta iz okoline, s vremenom smanjuje kvaliteta. Preporučuje se da gume zamijenite svakih šest godina ili po potrebi prije, čak i ako je dubina gaznog sloja veća od minimuma.

Kotači i gume uparuju se prema upravljačkim karakteristikama vozila. Zamjenske gume moraju ispunjavati izvorne specifikacije. Ako se ne upotrebljavaju definirane vrste tlaka, provjerite jesu li razredi brzine i opterećenja na gumi pogledajte Razumijevanje oznaka na gumama jednaki ili veći od izvornih specifikacija. U idealnom slučaju sve četiri gume trebate zamijeniti istovremeno. Ako to nije moguće, mijenjajte gume u parovima te nove gume postavite na stražnju stranu.

Nakon zamjene gume obavezno izbalansirajte kotač i gumu.

Pregled i održavanje guma

Specifikacije originalnih kotača i guma postavljenih na vozilu Model Xpotražite u odjeljku Kotači i gume. Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky andipal tablete hipertenzija Upozorenje Zbog vlastite sigurnosti upotrebljavajte samo gume i kotače čije su specifikacije jednake izvornima.

Gume čije se specifikacije razlikuju od izvornih mogu utjecati na rad sustava TPMS.

  1. Obzirom na ovu činjenicu tijekom godina može polagano činiti štetu vašem tijelu, a da toga niste niti svjesni.
  2. Zob liječenje hipertenzije

Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Nikada nemojte prekoračiti razred brzine guma na vozilu. Razred brzine označen je na bočnoj stjenci guma pogledajte Razumijevanje oznaka na gumama. Asimetrične gume Model X gume su asimetrične i na kotač se moraju montirati s odgovarajućom stranom usmjerenom prema van.

Na bočnoj stjenci gume nalazi se riječ VANI. Pri postavljanju novih guma provjerite ispravnost montaže guma na kotače. Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Upozorenje Ako su gume nepropisno montirane na kotače, to značajno utječe na prianjanje uz cestu. Skidanje i ugradnja aerodinamičkih poklopaca kotača Ako je Model X vrste tlaka aerodinamičkim ratkapama, morate ih skinuti kako biste pristupili spojnim maticama.

vrste tlaka hipertenzija lijekovi dobro

Skidanje aerodinamičkog poklopca kotača: Čvrsto prihvatite aerodinamički poklopac kotača s obje ruke. Povucite aerodinamički poklopac kotača prema sebi kako biste otpustili pričvrsne kopče. Čvrsto pritišćite obod aerodinamičkog poklopca kotača dok potpuno ne sjedne na mjesto.

Navigacijski izbornik

Warning Icon A warning icon, calling your attention to a possibly risky situation Pozor Kako biste spriječili ispadanje aerodinamičkog poklopca, provjerite da je prije vožnje potpuno osiguran. Skidanje i postavljanje poklopaca spojnih matica Ako je Model X opremljen poklopcima sa spojnim maticama, morate ih skinuti kako biste pristupili spojnim maticama.

Informational Purposes An informational icon, calling your attention Bilješka Alat za poklopce sa spojnim maticama možete kupiti i u prodavaonici automobilskih dijelova ili na internetu.

vrste tlaka prirodno snizavanje krvnog pritiska

Usmjerite alat za poklopac spojnih matica tako da ga u cijelosti umetnete u otvor na poklopcu spojnih matica.

Zakrenite alat za poklopac spojnih matica tako da zakrivljeni dio dodiruje sredinu poklopca spojnih matica. Alat za poklopac spojnih matica snažno povlačite od kotača sve dok ne otpustite poklopac spojnih matica. Ugradnja poklopca spojnih matica: Postavite poklopac spojnih matica u njegov položaj.

Čvrsto pritišćite poklopac spojnih matica dok potpuno ne sjedne na mjesto.

Mjerna jedinica tlaka jest paskal znak Pa.

Važne informacije