Učitavanje hipertenzija

učitavanje hipertenzija

Mnoge bolesti zapisane su vam na — nogama!

učitavanje hipertenzija

Redovnom kontrolom, merenjem krvnog pritiska, mogu se sprečiti posledice. Kada se utvrdi povećani krvni pritisak ili povremeno povećanje krvnog pritiska, treba se obratiti lekaru.

učitavanje hipertenzija

Da bi lekari mogli da uspostave tačnu dijagnozu i uzroke povišenog krvnog pritiska, potebno je više puta obaviti pregled i više puta izmeriti pritisak.

U savremenu dijagnostiku bolesti srca i kontrole krvnog pritiska spada i aparat poznat kao holter.

Život i zdravlje 2.6.2018. - Povišeni krvni tlak

Ranije su ovi aparati bili veoma skupi bilo ih je malo i sama metoda merenja bila je komplikovana i skupa. U prošlosti se na holter čekalo dosta dugo, dok su sada ovi aparati relativno dostupni svim pacijentima. Šta se dobija holterom?

učitavanje hipertenzija

Za preciznu dijagnostiku bolesti srca treba imati uvid u dnevno-noćne varijacije krvnog pritiska i rad srca. Koje aparate treba upotrebiti i koje analize izvršiti — utvrđuje i odlučuje internista. Savremena dijagnostika veoma često uključuje dvadesetčetvoročasovni holter monitoring krvnog pritiska.

učitavanje hipertenzija

Ovaj aparat je prenosan, lak i bezbedan, tako da ga pacijent nosi učitavanje hipertenzija sobom 24 sata. Tokom toga se svakih 30 minuta pacijentu meri krvni pritisak, kao i ostali bitni parametri puls, pravilnost otkucaja srca….

učitavanje hipertenzija

Ovi podaci se beleže u memorju holtera, a posle skidanja aparata se učitavaju u računar. Podaci sa holtera se posle unošenja u računar obrađuju i sumiraju. Na osnovu ovih podataka, lekar stiče saznanja i uvid u maksimalne, minimalne i prosečne vrednosti krvnog učitavanje hipertenzija, brzinu otkucaja srca, kao i periode vreme u toku dana kada dolazi do naglog skoka krvnog pritiska.

učitavanje hipertenzija

Na osnovu pregleda, rezultata holtera i ostalih analiza lekar će ustanoviti uzroke i moguće posledice kako bi propisao adekvatnu terapiju i pravilno doziranje lekova. Zaključak i upozorenje Kada se ustanovi povećan ili nestabilan krvni pritisak i definišu uzroci takvog stanja, onda se treba strogo pridržavati propisane terapije i ići na redovne kontrole.

  • Avicena o liječenju hipertenzije
  • Možete lebdjeti noge u hipertenzije
  • Nordijsko hodanje u hipertenziji
  • Sok od celandine u liječenju hipertenzije
  • Hipertenzija – povišen krvni pritisak – Učimo zajedno
  • Koji štedi od hipertenzije
  • Arterijski krvni pritisak lat.

Važne informacije