Tianshi hipertenzija. Bilje za hipertenziju

tianshi hipertenzija

Filozofija zdravlja-tajne istoka Stara kineska poslovica glasi: 'Do tridesete godina vi obmanjujete bolest, a poslije tridesete bolest počinje da obmanjuje vas'.

Mudri ljuidi istoka se liječe tri godine prije tianshi hipertenzija, a mi često tri dana pred smrt.

Kineska medicina hipertenzija

Zdravlje ugrožava kombinirano djelovanje mnogih čimbenika. Zagađenje okoline, urbanizacija, uporaba alkohola i nikotina, visok tianshi hipertenzija stresa, mnogobrojene bolesti povećavaju potrebu za vitaminima, mikroelementima, antioksidantima i drugim životno važnim tvarima, čiji kronični deficit uzrokuje bolesti. Nije slučajno da se u drugoj polovici XX stoljeća promijenila struktura smrtnosti stanovništva naglim širenjem bolesti 'civilizacije': ateroskleroza, infarkt, moždani udar, hipertenzija, maligni tumori, dijabetes, sindrom kroničnog umora, alergija, gojaznost, depresija, Parkinsova bolest, Alchajmerova bolest, osteoporoza, degerativna oboljenja zglobova, sindrom egzogene metaboličke imunodepresije.

Glavni razlozi: 1.

Liječenje hipertenzije tian shi

Promjena strukture i kvalitete prehrane. Prevelike količine hrane, neaktivnost mišića i psihička preopterećenost su osnov suvremenih bolesti. To su bolesti organizma koji nije uspio da se prilagodi novim uvjetima života. Izlaz je u tome da čovjek mora da mijenja svoj način razmišljanja i da se vrati zdravom načinu života svojih predaka.

Kod većine oboljenja nije kriva priroda niti društvo nego, već sam čovjek. Današnja medicina je dobra za liječenje akutnih problema, ali ona ne može da učini čovjeka zdravim.

Terapija lijekovima stvara iluziju brzog, jednostavnog i efikasnog liječenja. Uz to farmakološki preparati često uzrokuju nove zdravstvene poremećaje pri dugotrajnoj upotrebi. Ljudski organizam je toliko savršen da se zdravlje može vratiti sa bilo koje točke njegovog propadanja.

Bit dobrog zdravlja je harmonija tijela. Bolesti su izazvane zbog nesposobnosti organizma da se prilagodi novonastaloj okolini.

koji može biti kap u nos s hipertenzijom pripravci za hipertenziju za potenciju

Pri tome odbrambena moć organizma slabi, rezerve nestaju a mnoštvo aktivnih nepovoljnih faktora stupaju u interakciju. Ljudski organizam je neodvojivi dio kozmosa.

Zapadna filozofija ne uzima u obzir duhovni svijet čovjeka, svrstavajući ga u sferu religija. Glavne razlike između zapadne alopatske i istočne tianshi hipertenzija medicine mogu se svrstati na sljedeće postavke: 1. Za zapadnu medicinu karakterističan je materijalistički pristup ljudskom tijelu-akcent se stavlja na fizičko tijelo i organe. Istočna medicina se zasniva na idealističkim koncepcijama o životnoj energiji, koji se ne mogu svesti samo na biomedecinske i znanstvene predstave.

Dok je za zapadnu medicinu karakterističnoa uska specijalizacija, tradicionalni medicinski sustavi su po svojoj suštini holistički, to jest, prema njihovim teorijskim postavkama ljudski organizam se poimakao nedjeljiva cjelina, neodvojivi dio Svemira koji funkcionira prema njegovim zakonima.

hipertenzija horoskopski znak je li moguće postati donator za hipertenziju

U zapadnoj medicini glavna pažnja se posvećuje bolesti dok istočna medicina teži očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti. U zapadnoj medicini postoji taksonomski sustav oboljenja, dok je za tradicionalnog ljekara važnije odrediti ne naziv bolesti, već tip poremećaja ravnoteže.

Kod postavljanja dijagnoze zapadni ljekar se u skupljanju podataka oslanja na razvoj tehnologije, a tradicionalni ljekar prema pregledu pulsa i mokraće. U suvremenoj alopatskoj medicini prevladava oslanjanje na farmakološke preparate kemijska sredstva koja se ne sreću u našem organizmukoji na organizam prilično grubo djeluju.

Takav pristup može dati sjajne rezultate kod liječenja u neodložnim slučajevima gdje se zahtijeva hitno korigiranje poremećenih funkcija. Kod dugotrajnog djelovanja takva kemijska djelovanja dovode do metaboličkih procesa i pojava 'medikamentozne bolesti' kod mnogih pacijenata. U takvim uvjetima ma koliko jača moć medicine, ljudske bolesti će napredovati, prestižući tehničke i terapijske mogućnosti medicine.

Potrebno je izvršiti psihološku preorjentaciju medicine i ljekara, prvenstveno na preventivne metode zaštite zdravlja onih koji još nisu oboljeli, tj.

Bilje za hipertenziju

Kineska medicina ima staru povjest, njeni počeci sežu tianshi hipertenzija davnu prošlost. Prenaseljenost i veliki broj stanovnika zahtijevali su stalno usavršavanje metoda liječenja zbog stalnih prijetnji od epidemije. Tianshi hipertenzija toga razvoju medicine je pomogla i kultura drevne Kine: ništa se nije cijenilo tako kao obrazovanje i rad.

  • Liječenje hipertenzije tian shi
  • TIENS - TIANSHI: Filozofija zdravlja-tajne istoka

Najprioritetniji su bili poljoprivreda i medicina. Osobnost drevne Kine je bila to što je i najsiromašniji čovjek, koji je izučavao određene kanone filozofije, poljoprivrede, medicine i drugih disciplina i uspješno položio ispite, mogao da dobije najviše mjesto u državi. Zato su znanje iz filozofije, poljoprivrede i medicine igrala odlučujuću ulogu.

hiper ili hipertenzije vazodilator hipertenzija

Vladar je također bio i pokrovitelj onih koji su se bavili razradom novih metoda liječenja. Sve to odvaja kulturu drevne Kine od europske kulture, gdje je znanstvenim istraživanjima davana uloga pastorčeta, a mnogi talentirani znanstvenici su nailazili na prepreke.

Upravo na tako plodnom tlu se pojavila drevna kineska medicina, koja je tisućama godina brušena, čišćena od teorija i metoda liječenja koje nisu donosile korist i stigla je do današnjih dana u iskristalisanom obliku.

Tiens Holikan

Danas Istočna medicina osvaja nove pozicije u cijelom svijetu i izaziva veliku pažnju kod ljekara i mnogih specijalista. Postoje čitavi instituti kako u Kini, tako i u drugim zemljama, u kojima se vrši detaljno znanstveno ispitivanje koja omogućavaju da se sa suvremeniih pozicija zaviri u osnovne postulate kineske medicine. Bivši SSSR je bio prva zemlja koja tianshi hipertenzija zvanično priznala kinesku medicinu i dozvolila primjenu akupunkture u državnim medicinskim ustanovama.

Ali bez temeljnih teoretskih znanja, bez primjene osnovnih dijagnostički metoda koji se primjenjuju u kineskoj medicini, sva kineska medicina se povremeno svodila na elementarno tianshi hipertenzija točaka i ubadanja tih točaka pomoću akupunkturnih igala.

Naravno to je davalo pozitivne rezultate ali ni u kom slučaju nije imalo nikakve veze sa ljekarskim postupkom dijagnosticiranja oboljeljenja u kineskoj medicini.

Homepage Bilje za hipertenziju Bilje za hipertenziju Druga vrednost odnosi se na dijastolni, pritisak krvi na zidove arterija kad se srce priprema za novi otkucaj. Budući da je porast krvnog pritiska uglavnom bez simptoma, hipertenzija je poznata i kao. Glog ustvari nije pravi lek, nego hrana ili prirodan lek.

Neki svrstavaju medicinu drevne Kine u 'alternativne' i 'netradicionalne'. Mada se prije zapadna medicina, koja ima oko godina, može svrstati u red netradicionalnih, s obzirom da mnogi lijekovi koji se primjenjuju u zapadnim zemljama nisu fiziološki podobni za organizam, poštu izazivaju masu nuspojava, a dijagnostika pomoću ultrazvuka, rengengenskog zračenja uopće iza sebe nema tradiciju.

Osnovna metoda liječenja većine bolesti zauzima terapija pomoću trava čajeva i gotovih lijekova od trava i dijete uz razuman način života. Danas mnogi koji su se osobnim iskustvom uvjerili u učinkovitost kineske metode liječenja odbacuju veličanstvena dostignuća instrumentalne dijagnostike i terapije pomoću mnogih bolesti homopreparatima koji se koriste u zapadnoj medicini, smatrajući da homopreparati nanse samo štetu.

Suvremena zapadna medicina uvjetno tretira čovjeka kao biosocijalni sistem sa piramidalnim principom građe i u tianshi hipertenzija piramidi izdvaja dva nivoa: otporan hipertenzija, uzrok tijelo i viši-psihu ili ljudsku svijst. Istočna medicina dublje predstavlja sistem građe čovjeka i izdvaja u njoj četiri nivoa: fizičko tijelo, meridionalni sistem, emocije i psihu.

Pri tome svaki viši nivo utječe na niži. Bolest, prema predstavama ljekara Istoka, često nastaje u umu, a zatim se realizira tianshi hipertenzija materijalnom nivou. Ali kod oboljenja fizičkog tijela obavezno postoje poremećaji na nivou psihe i emocija. Harmonija viših nivoa uvjetuje harmoniju nižih nivoa.

Tianshi hipertenzija

U svojim pristupima istočna medicina uzima u obzir integritet i međusobnu tianshi hipertenzija svih nivoa organizma. Ako se ljekari zapadnih škola bave bolesnicima i malo mogu pomoći pacijentima koji se nalaze u stanju pred bolest, ljekari i tradicionalne istočne medicine smatraju da se nihov zadatak sastoji u tome da: jačaju zdravlje zdravih, povećavaju rezerve zdravlja pacijenata koji se nalaze u stanju pred bolest i najzad da liječi bolesne.

Istočna filozofija zdravlja je jedinstveni sistem pogleda na odnos čovjeka i Svemira koji ga okružuje, gdje čovjek predstavlja mikrokozmos koji se nalazi u kako povećati nizak krvni pritisak makrokozmosu. Teorija kineske medicine može se podijeliti na sedam glavnih učenja, od kojih svako predstavlja neodvojivi dio integralne teorije kinekse medicine: Koncepcija "U-SIN".

Važne informacije