Snizavanje tlaka, Ovo su najbolji načini za prirodno snižavanje visokog krvnog tlaka - europe-investigations.com

Pitanja i odgovori - Savjeti i linkovi - Srčana

snizavanje tlaka što uzrokuje visoki tlak

U ovom Cochrane sustavnom pregledu analizirani su trenutačno dostupni dokaze kako bi se procijenio utjecaj češnjaka na kardiovaskularne posljedice i smrtnost u pacijenata s povišenim krvnim tlakom hipertenzijom. Temeljem podataka iz dvije randomizirane kontrolirane studije koje su uspoređivale češnjak i placebo kod pacijenata s hipertenzijom, čini se da bi češnjak mogao imati neke učinke na snižavanje krvnog tlaka, ali trenutno dostupni dokazi su nedovoljni kako bi se odredilo pruža li češnjak terapeutsku prednost u odnosu na placebo na snižavanje kardiovaskularnih oboljenja i smrtnosti.

snizavanje tlaka venotoniki hipertenzija

Također nedostaju podatci o sigurnosti češnjaka kao terapijskog sredstva u toj populaciji pacijenata. Potrebno je više dovoljno velikih studija koje bi uspoređivale nekoliko doza češnjaka i placebo kako bi se utvrdile moguće razlike u smrtnosti, ozbiljnim nuspojavama i kardiovaskularnim oboljenjima.

snizavanje tlaka hipertenzija corvalol može potrajati

Bilješke prijevoda: Hrvatski Cochrane Preveo: Adam Galkovski Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog snizavanje tlaka prevođenja Cochrane sažetaka. Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

snizavanje tlaka ajurveda liječenje hipertenzije

Važne informacije