Samoupravljanje hipertenzije,

samoupravljanje hipertenzije

samoupravljanje hipertenzije stupanj 3 rizik hipertenzije 2 koraka 4

Donaciju je sanacijskom upravitelju bolnice Osmanu Kadiću uručio upravitelj Zaklade Davor Miličić istaknuvši kako je ova donacija važna jer od kardiovaskularnih bolesti obolijevaju i djeca te da su kardiovaskularne bolesti vodeće bolesti, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Naglasivši samoupravljanje hipertenzije od kardiovaskularnih bolesti umire 50 posto hrvatskih građana, istaknuo je i da je hipertenzija bolest koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila bolešću odgovornom za najveći broj smrti, a njena prevalencija iznosi oko 40 posto.

samoupravljanje hipertenzije 1 i 2 stupnjeva hipertenzije

Miličić je kazao i da prava dijagnoza hipertenzije danas nije zamisliva bez satnog mjerača arterijskog tlaka te upozorio kako je njeno dijagnosticiranje posebno važno za dječju populaciju među kojom je taj problem zanemaren. Sanacijski upravitelj bolnice Osman Kadić rekao je da godišnje odjel kardiologije u Klaićevoj bolnici posjeti oko pacijenata, napravi se prvih pregleda, tinjak kontrolnih pregleda i ultrazvuka srca.

samoupravljanje hipertenzije kako jesti s hipertenzijom receptima

Zakladi "Hrvatska kuća srca" priključili su se studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta i u akciji "Za mala srca Klaićeve" prikupili sredstva za još jedan satni mjerač tlaka koji će biti naknadno isporučen. Politika Plus zadržava pravo da obriše neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja.

Zbog broja komentara Politika Plus nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Najnovije iz kategorije.

Važne informacije