Pelin hipertenzija.

Primjena u narodnoj medicini[ uredi VE uredi ] Divlji je pelin ljekovita biljka.

Kao medicinski sirovinski materijal koristi se trava Latin Herba Artemisiae vulgaris - sakupljena tijekom cvjetanjate korijen dobiven u jesen. Poboljšava apetit i probavu, tonik, sedativ, djeluje hematopoetski, pospješuje zacjeljivanje rana, potiče tok žuči,ima blago laksativni učinak; poboljšava funkcioniranje trbuha i pomaže kod groznice.

najnovije lijekove za popis hipertenzija 2022 inhibitori kalcijevih kanala u hipertenzije

Lišće ovog pelina koristi se kao klistir za stimuliranje jetre, kao i anthelmintik. Koristi se za iscrpljenost, nesanicu, različite neuroze, katarhalne bolesti, malariju, influencu i epilepsiju. U smjesi timijanom, koristi se za liječenje alkoholizma.

Smatra se ženskom biljkom, jer stimulira maternicuregulira menstrualni ciklusa također pomaže kod različitih ginekoloških bolesti, te histerije i epilepsije.

uzroci visokog krvnog tlaka hipertenzija atkins dijeta

Nadzemni dijelovi i korijen koriste se u narodnoj medicini pelin hipertenzija mnogim zemljama kao astringent za gastritistuberkulozuedemhemoroidehipertenzijualgomenorejuamenorejunadutostepilepsijuneurastenijumeningitisgubu. U Kini, divlji pelin se koristi za akupunkturu ,posebni tkz.

krvni tlak po starosti hipertenzija kozja krv

Važne informacije