Paprike hipertenzija, Obiluje vitaminima i mineralima: Paprika štiti od hipertenzije

TRIK KOJI VAM DOKTORI NIKADA NE?E OTKRITI: Brzo snizite visoki krvni tlak BEZ LIJEKOVA!

Ljute paprike snižavaju krvni tlak Autor: Net. Znanstvenici su ustanovili da sastojak paprike koji joj daje ljutinu — kapsaicin — opušta krvne žile.

paprike hipertenzija

Štakori s visokim tlakom koji su hranjeni namirnicama bogatim kapsaicinom na kraju su imali niži tlak, pokazala je studija Trećeg vojnog medicinskog sveučilišta u Kini, objavljena u časopisu Cell Metabolism. Sastojci djeluju tako da aktiviraju receptore u stijenkama krvnih žila. To dovodi do povećane proizvodnje nitričnog oksida, molekule koja štiti krvne žile od upala i oštećenja.

paprike hipertenzija

Ovo nije prva studija koja je proučavala vezu paprike hipertenzija kapsaicina i nižeg krvnog tlaka, no prijašnje su se koncentrirale na kratkotrajno izlaganje, a ne na dugotrajnu terapiju. Koliko je čili paprika potrebno pojesti na dan da bismo postigli željeni učinak?

  • 19 namirnica koje morate izbjegavati ako imate problema s krvnim tlakom
  • Visoki krvni tlak vodi do preranog starenja, evo kako ga možeš smanjiti | missZDRAVA
  • Čili papričice mogu produljiti život

Znanstvenici kažu da za to trebaju provesti dodatna istraživanja na ljudima. Profesor Zhiming Zhu, voditelj istraživanja, napominje da visok tlak ima više od 20 posto stanovnika sjeverozapadne Kine, za razliku od 10 do 14 posto u jugozapadnom dijelu zemlje, u kojem ljudi jedu dosta ljute hrane.

paprike hipertenzija

Važne informacije