Mikardis hipertenzija

mikardis hipertenzija

Što je Micardis i za što se koristi Jedna tableta sadržava 80 mg telmisartana.

previsok krvni tlak forum anksioznost pritisak u usima

Angiotenzin II je tvar koja se stvara u tijelu, sužava krvne žile čime se otežava prolaz krvi, a to dovodi do povišenja krvnog tlaka. Prilikom mjerenja tlaka, liječnik otkriva da je iznad normale za vašu dob.

Visok krvni tlak, ako se ne liječi, može oštetiti krvne žile u nekoliko organa kao što su srce, bubrezi, mozak i oči.

plovila u hipertenzije evdokimenko hipertenzije

U nekim slučajevima to može dovesti do srčanog udarazatajenja srca ili bubrega, moždane kapi ili sljepila. Obično se simptomi visokog krvnog tlaka kako sam hipertenzije pojavljuju prije nego što do e do oštećenja.

Tretman visokog krvnog pritiska kod odraslih

Stoga je mjerenje krvnog tlaka neophodno kako bismo znali je li u normali ili nije. Liječnik vam tako er može savjetovati da prilagodite vaš životni stil i time doprinesete snižavanju krvnog tlaka gubljenje na težini, izbjegavanje pušenja, smanjenje konzumacije alkohola mikardis hipertenzija restrikcija količine soli u prehrani.

geranija i hipertenzija t udar hipertenzija

Tako er može podržati naviku redovitog, laganog ne napornog vježbanja, npr. U primjeni MICARDIS-a potreban je poseban oprez: ako imate oboljenje bubrega ili presa eni bubreg ako imate obolj enj e j etre ako patite od prekomjernog povraćanja ili proljeva ako imate probleme sa srcem ako imate povišene vrijednosti aldosterona Također morate obavijestiti liječnika: ako ste na prehrani s ograničenim unosom soli ako imate nasljednu intoleranciju fruktoze ako imate visoke vrijednosti kalija u krvi Primjena MICARDIS-a s hranom i pićem: Trenutno ne postoje dokazi da je MICARDIS u interakciji s hranom ili pićem.

Još za planiranja trudnoće, protreban je prijelaz na pogodno alternativno liječenje. Me utim, povremeno može doći do pojave vrtoglavice ili premorenosti tijekom liječenja visokog krvnog tlaka.

Ako je to vaš slučaj, posavjetujte se s liječnikom prije ovakvih aktivnosti. Primjena MICARDIS 80 mg tableta u kombinaciji s drugim lijekovima: Mikardis hipertenzija, obavijestite liječnika ili ljekarnika ako uzimate ili ste nedavno uzimali bilo kakve druge lijekove, čak i one koji se ne dobivaju na recept.

  1. Oticanje nogu s hipertenzijom

Može doći do potrebe posebnih mjera opreza npr. Ako niste sigurni, provjerite s vašim liječnkom ili ljekarnikom.

Micardis (80mg) – Uputa o lijeku

Tablete se uzimaju s vodom. Me utim, ponekad vam liječnik može preporučiti nižu dozu od 20mg ili višu dozu od 80 mg.

  • Micardis® 40mg tableta — Mediately Baza lekova

Tako er se telmisartan može primjenjivati u kombinaciji s diureticima, kao što su hidroklorotijazid za koji se pokazalo da ima dodatni učinak na snižavanje krvnog tlaka zajedno s telmisartanom. Kod bolesnika s problemima s jetrom uobičajena doza ne smije biti veća od 40 mg jedanput dnevno.

Ako ste slučajno uzeli previše tableta, ne oklijevajte; potražite liječnički savjet što učiniti ili se obratite najbližoj bolnici. Ako ne uzmete tabletu jedan dan, sljedeći dan primijenite redovitu dozu.

analginum mogu piti hipertenzije hipertenzija je adenoma hipofize

Ne uzimajte duplu dozu kako biste nadoknadili zaboravljene zasebne doze. Najčešće su zabilježene sljedeće nuspojave: bol u trbuhu, zglobovima, le ima, prsima, grčevi ili bolovi u nogama, proljevprobavne smetnje, gastrointestinalni poremećaji, simptomi gripe, mijalgija, poremećaji kože npr.

  • MICARDIS | M | Lekovi
  • Micardis 80 mg tablete — Mediately Baza Lijekova
  • Tretman visokog krvnog pritiska kod odraslih · Poliklinika Intertim
  • Micardis (80mg) – Uputa o lijeku | Upute - Kreni zdravo!

Rjetko zabilježene nuspojave su: poremećaj vida, uznemirenost, pojačano znojenje, suha ustanadutostsimptomi upale tetiva, vrtoglavica.

Rijetko, ali još su primijećeni i: crvenilo kože, svrbež, malaksalost, nesanica, depresija, izriritiran želudac, povraćanjenizak krvni tlak, usporen puls, ubrzan puls, kratkoća daha, promjene u krvnim komponentama, slabina i manjak energije. Kao i kod drugih antagonista angiotenzina II zabilježeni su izolirani slučajevi angioedema oticanje licaurtikarije i ostalih povezanih pojava.

Ako primijetite neku nuspojavu koja se zadrži ili izaziva tegobe, obratite se liječniku stoje prije moguće. O svakoj nuspojavi obavijestite liječnika ili ljekarnika.

Čuvanje Micardis tableta Lijek čuvati izvan dohvata i vidika djece. Čuvati u originalnom pakiranju kako bi se zaštitio od vlage. Rok mikardis hipertenzija Lijek se ne smije primjenjivati nakon isteka roka valjanosti naznačenog na pakiranju.

forum tretman shema hipertenzija europske norme liječenju hipertenzije

Članak uređen:.

Važne informacije