Lubenica hipertenzije

Imate problema s tlakom? Pojedite lubenicu! - europe-investigations.com
Ako imate problema s bubrezima, savjetujte se s liječnikom, jer previše kalija može štetiti bubrezima. Tamna čokolada Ova slastica može smanjiti krvni tlak. Čokolada bogata kakaom smanjuje krvni tlak kod osoba s hipertenzijom. Izaberite čokoladu koja sadrži najmanje 70 posto kakaa - i nemojte pretjerivati.

Ništa tako savršeno ne osvježava za vrućeg ljetnog dana kao lagano ohlađena kriška lubenice. Iako mnogi misle da je lubenica voće, ona je zapravo povrće srodno krastavcu, tikvici, buči i dinji jer spada u istu porodicu lubenica hipertenzije pod nazivom Cucurbitaceae.

lubenica hipertenzije

No lubenica, koja sadrži čak 92 posto vode, puno je više od običnog ljetnog osvježenja. Naime, u onih preostalih 8 posto krije se obilje nutrijenata i antioksidansa, piše Alternativa za vas. Baš kao i rajčica, svoju intenzivnu crvenu boju lubenica može zahvaliti sastojku likopenu.

lubenica hipertenzije

Riječ je o moćnom karotenoidu koji sprečava oštećenja na stanicama koja nastaju djelovanjem slobodnih radikala.

Također, lubenica spada među alkalne namirnice, što lubenica hipertenzije još jedna od njezinih brojnih prednosti za zdravlje. Jača srce i pomaže kod hipertenzije Lubenica podiže razine kalija i magnezija u organizmu, čime se normalizira krvni tlak te smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Ovo povrće ima snažna protuupalna svojstva te pridonosi zdravlju i elastičnosti vaših krvnih žila.

Izljevi bijesa kod djece: Što bi trebali, a što nikako ne smijete raditi kada dođe do tantruma Ako se brinete za svoj tlak jer ste izloženi povišenom riziku od hipertenzije, posegnite za lubenicom i na prirodan način snizite tlak. Američki su istraživači ustanovili kako je ovo ljetno voće bogato tvarima koje proširuju krvne žile i tako olakšavaju prolaz krvi, smanjujući rizik srčanog ili moždanog udara. Visoki tlak arterijska hipertenzija udvostručuje rizik smrtonosnog srčanog ili moždanog udara i najčešće je postavljana dijagnoza.

Zdravom i snažnom srcu pogoduje i likopen, kojim lubenica obiluje. Istraživanja su pokazala da lubenica brzo podiže imunitet osoba koje su dugo izložene stresu.

lubenica hipertenzije

Također, konzumacijom ove ljetne namirnice koja stimulira imunosni sustav ubrzat ćete oporavak nakon prehlade ili neke druge bolesti. Smanjuje rizik od raka, dijabetesa i Alzheimerove bolesti Zahvaljujući obilju vitamina C i A, koji imaju snažno antioksidativno djelovanje, lubenica je vaš saveznik u borbi protiv raka.

Riječ je o esencijalnoj aminokiselini potrebnoj za regulaciju glukoze i sintezu dušikova oksida. Zahvaljujući tome osobe koje konzumiraju lubenicu imaju snažniji imunosni sustav te manji rizik od dijabetesa.

Vitamini prisutni u lubenici također smanjuju rizik od pojave artritisa i Alzheimerove bolesti. Topi kilograme te štiti zglobove i mišiće Želite li i ovoga ljeta sačuvati dobru liniju, konzumirajte lubenicu bilo u obliku smoothieja, deserta ili osvježavajuće voćno-povrtne salate.

  1. Emoksipin kapi hipertenzije
  2. Pri svakom izbacivanju krvi iz srca sistola tlak se povisuje, a kod ulijevanja krvi u srce dijastola tlak se snizuje.
  3. Hipertenzija kontraindikacija za vožnju
  4. Lubenica za hipertenziju

Naime, osim što lubenica hipertenzije vodom te izvrsno osvježava vaš organizam, lubenica u količini jedne šalice sadrži svega 46 kalorija, što je čini odličnim odabirom za sve one koji paze na svoju liniju. Pokazalo izjednacavanje krvnog pritiska i da lubenicu trebaju što češće jesti i sportaši kao pomoć kod bolnih mišića i istegnuća.

lubenica hipertenzije

Zahvaljujući obilju vitamina C, lubenica ubrzava i zacjeljivanje rana i porezotina te ublažava oštećenja zglobova, ligamenata i tetiva, kojima su sportaši često izloženi. Voće i povrće poput lubenice koje obiluje mineralom kalijem uvelike pridonosi detoksikaciji i eliminaciji otpada iz organizma te na taj način sprečava taloženje pijeska i pojavu bubrežnih kamenaca.

Zahvaljujući eliminaciji toksina, lubenica smanjuje i rizik od nastanka gihta.

lubenica hipertenzije

Zahvaljujući obilju vode i blagotvornom učinku na probavu, lubenica pomaže i kod proljeva te smanjuje nadutost. Štiti zdravlje očiju te ima anti-age učinak Redovitom konzumacijom lubenice opskrbit ćete svoj organizam dovoljnom količinom vitamina A i C, koji su pravi saveznici zdravlja vaše kože te imaju anti-age učinak.

lubenica hipertenzije

Također, beta-karoten što ga lubenica sadrži štiti vaš vid. Naime, taj oblik vitamina A igra važnu ulogu u sprečavanju pojave makularne degeneracije, koja pogađa sve veći broj starijih osoba i koja u konačnici može dovesti i do sljepoće.

Dijeta za hipertenziju Opisi dijeta, U roku od 5 ili 6 adaptacije moraju jesti pol kilogram lubenice. Brokula, grah, sjemenke bundeve, kikiriki i orasi, bijeli kruh, heljda. Od ranih primjeraka lubenice nije prikladan za liječenje, Oni su također učinkoviti za hipertenziju i savršeno ublažavanje oteklina.

Važne informacije