Kukuruz hipertenzije. Hrana u službi regulacije tlaka

Kako učinkovito djelovati na visoki krvni tlak?

hipertenzija s kontraceptivima liječenje hipertenzije i lijek diabetes mellitus

Podijeli Hipertenzija, tj. Brojne javnozdravstvene inicijative čija je svrha kontroliranje visokog krvnog tlaka, uglavnom su usmjerene na smanjenje unosa soli. Međutim, prema zaključcima dvojice autora novog preglednog rada objavljenog u časopisu Open Heart, koristi samog smanjenja unosa soli su sporne.

vrijednosti tlaka tablete od 1 stupanj hipertenzije

U radu su iznijeli mnoge dokaze iz temeljnih i epidemioloških istraživanja te kliničkih studija koje na optuženičku klupu kao glavne krivce razvoja hipertenzije, smještaju šećere, posebice fruktozu.

A istraživanja pokazuju da unos 7 dL bezalkoholnog pića može povećati sistolički krvni tlak za 15 mm Hg, a dijastolički za 9 mm Hg. U istraživanjima je primijećeno i da visoki unos šećera općenito, značajno povisuje krvni tlak — sistolički povećava za prosječnih 7,6 mm Hg, a dijastolički za 6,1 mm Hg.

Smatra se da je povećavanje krvnog tlaka, između ostalog, posljedica učinka pretjerane konzumacije fruktoze na povećanje aktivnosti simpatičkog živčanog kukuruz hipertenzije. No, čini se da takav utjecaj ima samo fruktoza iz kukuruz hipertenzije hrane — unos fruktoze voćem nije se pokazao štetnim.

Pošalji prijatelju na email.

hipertenzije i papar liječenje tahikardije u hipertenzije

Važne informacije