Koldreks hipertenzija

Uputa o lijeku – Coldrex ComboGrip 500 mg/200 mg/10 mg prašak za oralnu otopinu

Što je Coldrex ComboGrip i za što se koristi Coldrex ComboGrip sadrži sljedeće djelatne tvari: Paracetamol koji ublažava bol analgetik djelotvoran je protiv boli uključujući glavobolju i bolno grlo te također pomaže sniziti temperaturu koldreks hipertenzija imate vrućicu antipiretik. Gvaifenezin koji je ekspektorans i pomaže kod izbacivanja mukusa šlajma kod produktivnog kašlja.

Fenilefrinklorid koji je dekongestiv i koristi se za smanjenje oticanja nosnih puteva kako bi se olakšalo disanje.

Što su bezreceptni lijekovi?

Coldrex ComboGrip se koristi za kratkotrajno olakšanje simptoma prehlade i gripe, uključujući bol kao što su glavobolja i bolno grlo, koldreks hipertenzija dozirani hodanje hipertenzijezimica i vrućica visoka temperatura.

Omekšava gust mukus šlajm i olakšava produktivan kašalj u odraslih i djece starosti 15 godina i starije. Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije nakon 3 dana. Što morate znati prije nego počnete uzimati Coldrex ComboGrip Nemojte uzimati Coldrex ComboGrip: ako ste alergični na paracetamol, gvaifenezin, fenilefrinklorid ili neki drugi sastojak ovog lijeka naveden u dijelu 6. Upozorenja i mjere opreza Obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije nego uzmete Coldrex ComboGrip: ako imate jak kašalj ili astmu koji mogu biti popraćeni vrućicom, osipom ili upornom glavoboljom.

HIPERTENZIJA: Najčešća nezarazna bolest u svijetu

Obratite se svom liječniku ako Vaš kašalj potraje dulje od 5 dana ili se vrati. Potrebno je obratiti se liječniku: ako razvijete visoku temperaturu; ako razvijete znakove koldreks hipertenzija infekcije kao što su osjećaj slabosti, znojenje tijekom noći, umor, bol ili oticanje; ako se Vaši simptomi ne poboljšaju nakon tri dana.

Uputstvo za pacijenta

Djeca i adolescenti Nemojte davati ovaj lijek djeci mlađoj od 15 godina. Drugi lijekovi i Coldrex ComboGrip Obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako uzimate, nedavno ste uzeli ili biste mogli uzeti bilo koje druge lijekove. Ako uzimate bilo koji od sljedećih lijekova, obratite se svom liječniku prije uzimanja lijeka Coldrex ComboGrip: Ako uzimate probenecid, obratite se svom liječniku obzirom da će doza lijeka Coldrex ComboGrip moguće morati biti snižena.

treadmill i hipertenzija

Ako uzimate lijekove za liječenje visoke razine kolesterola koji snižavaju količinu masti u krvi kao što je kolestiramin. Ako uzimate lijekove koji se koriste za ublažavanje mučnine kao što su metoklopramid ili domperidon. Ako uzimate lijekove naziva antikoagulansi koji se koriste za razrjeđivanje krvi kao što su varfarin ili drugi kumarini — možete povremeno uzimati paracetamol, ali se trebate posavjetovati sa Vašim liječnikom ako ga trebate uzimati redovito.

Saznajte više o glavobolji u sljedećim tekstovima:

Ako uzimate barbiturate za epilepsiju ili spavanje kao što je fenobarbiton. Ako uzimate tricikličke antidepresive kao što su imipramin i amitriptilin. Ako uzimate inhibitore monoanimooksidaze MAO inhibitori kao što su moklobemid, fenelzin, izokarboksazid i tranilcipromin koji se koriste za liječenje depresije.

Ako koldreks hipertenzija lijekove za liječenje srca ili problema s cirkulacijom ili za snižavanje krvnog tlaka npr. Ako uzimate lijekove za liječenje migrene npr.

soda bikarbona i visoki pritisak

Ako uzimate zidovudin jer to može uzrokovati krvne probleme nizak broj bijelih krvnih stanica Ako uzimate fenotiazine koji se koriste kao sedativi npr. Ako uzimate druge lijekove protiv gripe, prehlade ili dekongestive koji sadrže hipertenzija droge u muškaraca amine.

Ako ćete biti podvrgnuti testovima urina ili krvi jer uzimanje ovih lijekova može koldreks hipertenzija na njihove rezultate Ako ćete biti podvrgnuti općoj anesteziji jer to može uzrokovati promjene srčanog ritma. Coldrex ComboGrip s alkoholom Nemojte konzumirati alkohol kada uzimate ovaj lijek. Trudnoća i dojenje Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni ili planirate imati dijete, obratite se svom liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego uzmete ovaj lijek.

Ovaj se lijek ne bi trebao uzimati tijekom trudnoće ili dojenja bez prethodnog savjetovanja s liječnikom. Upravljanje vozilima i strojevima Ovaj lijek može uzrokovati omaglicu. Ako lijek tako na Vas djeluje nemojte voziti niti upravljati strojevima.

  1. Krizovoe hipertenzija
  2. Theraflu mg/6,1 mg/ mg tvrde kapsule - CentarZdravlja
  3. Poremećaji mokrenja uzrokovani povećanjem prostate ili drugim patološkim promjenama Hemolitička anemija smanjen broj crvenih krvnih zrnaca Ako imate hipertireozu pojačana aktivnost štitne žlijezde.
  4. MSD medicinski priručnik za pacijente: Analgetici i protuupalni lijekovi
  5. CAFFETIN COLD MAX PRAŠAK A10
  6. Hipertenzija s pretilosti lijekovima
  7. Coldrex MaxGrip Limun prašak za oralnu otopinu — Mediately Baza Lijekova
  8. Prehladi i gripi STOP uz napitak Rhinostop® HOT

Coldrex ComboGrip sadrži saharozu Sadrži 2,1 g saharoze šećer po vrećici. Ako Vam je liječnik rekao da ne podnosite neke šećere, posavjetujte se s liječnikom prije uzimanja ovog lijeka. Ovo je potrebno uzeti u obzir u bolesnika sa šećernom bolesti. Coldrex ComboGrip sadrži aspartam E Sadrži izvor fenilalanina.

Može naškoditi osobama koje boluju od fenilketonurije. Coldrex ComboGrip sadrži natrij Svaka vrećica sadrži mg natrija. O tome treba voditi računa u bolesnika s ograničenjem unosa natrija. Kako uzimati Coldrex ComboGrip Uvijek uzmite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako Vam je rekao liječnik ili ljekarnik. Provjerite s liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni. Za primjenu kroz usta.

Odrasli, stariji bolesnici i djeca starosti 15 godina i starija Preporučena doza je 1 vrećica svakih 4 do 6 sati, po potrebi.

Ne uzimajte više od 4 vrećice traumel hipertenzija doze u periodu od 24 sata. Koldreks hipertenzija u djece i adolescenata Koldreks hipertenzija primjenjivati u djece mlađe od 15 godina.

Caffetin (kafetin) – sa kojim prir. lekovima ne treba da se pije?

Istresite sadržaj od 1 vrećice u šalicu. Napunite šalicu do ispod vrha s otprilike ml vruće, ali ne kipuće vode.

tablete za liječenje hipertenzije stupnja 2

Miješajte dok se ne otopi i ostavite da se ohladi na prihvatljivu pitku temperaturu. Popijte svu žutu otopinu unutar 1,5 sata.

kako bez lekova smanjiti povišen krvni pritisak za 5 minuta

Ne prekoračujte preporučenu dozu. Ako Vaši simptomi potraju dulje od 3 dana ili se pogoršaju, obratite se liječniku ili ljekarniku.

Ako uzmete više lijeka Coldrex ComboGrip nego što ste trebali U slučaju predoziranja potrebno je odmah potražiti savjet liječnika zbog rizika od nepovratnog oštećenja jetre. Odmah se konzultirajte s liječnikom ako ste uzeli previše ovoga lijeka, čak i ako se osjećate dobro.

To je zato što previše paracetamola može uzrokovati odgođeno, ozbiljno oštećenje jetre. Otiđite u najbližu bolnicu.

Opis Što Theraflu sadrži? Djelatne tvari su paracetamol, fenilefrinklorid i gvaifenezin. Svaka kapsula sadrži mg paracetamola, 6,1 mg fenilefrinklorida što odgovara 5 mg fenilefrin baze i mg gvaifenezina. Drugi sastojci su: umrežena karmeloza natrij, kukuruzni škrob, natrijev laurilsulfat, talk i magnezijev stearat.

Uzmite sa sobom lijek i ovu uputu. Ako ste zaboravili uzeti Coldrex ComboGrip Nemojte uzeti dvostruku dozu kako biste nadoknadili zaboravljenu dozu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s primjenom ovog lijeka, obratite se liječniku ili ljekarniku. Moguće nuspojave Kao i svi lijekovi, ovaj lijek može uzrokovati nuspojave iako se one neće javiti kod svakoga.

Posebna upozorenja Analgetici i protuupalni lijekovi Analgetici lijekovi za suzbijanje bolova u slobodnoj prodaji, kao acetilsalicilna kiselina, ibuprofen, ketoprofen, naproksen i paracetamol prihvatljivo su neškodljivi ako se uzimaju kraće vrijeme. Svi oni, osim paracetamola, suzbijaju i upalu pa se svrstavaju koldreks hipertenzija nesteroidne antireumatike NSAR. U njihovim se uputama nalazi upozorenje da ih u analgetske svrhe ne treba uzimati više od 7 do 10 dana. Ako simptomi ne prolaze ili se čak pogoršavaju, valja se obratiti liječniku. Prostaglandini su tvari slične hormonima koje spuštaju prag percepcije boli, mijenjaju promjer krvnih žila, podižu tjelesnu temperaturu kao odgovor na infekciju, a uz ostalo imaju presudnu ulogu u zgrušavanju krvi.

Većina bolesnika nema nikakve nuspojave tijekom uzimanja ovoga lijeka. Međutim, ako iskusite bilo koju od sljedećih nuspojava, ili Vam se dogodi bilo što neuobičajeno, odmah prestanite uzimati lijek i konzultirajte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

  • Caffetin (kafetin) - sa kojim prir. lekovima ne treba da se pije? - PRIRODNIM PUTEM DO ZDRAVLJA
  • Coldrex MaxGrip šumsko voće prašak za oralnu otopinu — Mediately Baza Lijekova
  • Hipertenzija štetni proizvodi

Sljedeće nuspojave se najčešće pojavljuju, iako stvarna učestalost nije poznata: Teškoće sa spavanjem nesanicaNervoza, nevoljno drhtanje, razdražljivost ili nemir, Povećanje krvnog tlaka s glavoboljom, omaglicom, povraćanje mučnina i nepravilno kucanje srca osjećaj lupanja srca. Učestalost sljedećih događaja je nepoznata, ali se smatra rijetkom: Alergijske reakcije koje mogu biti ozbiljne kao što su osip na koži, ljuštenje kože, svrbež, pojava otečenih, crvenih područja kože, ponekad kratkoća daha ili oticanje usta, usana, jezika, grla ili lica Teškoće s disanjem, veća je vjerojatnost pojave ako ste ih iskusili i prije kada ste uzimali druge lijekove za bolove kao što su acetilsalicilatna koldreks hipertenzija ili ibuprofen Koldreks hipertenzija sa želucem bol ili nelagodamučnina, povraćanje, proljev Trnci ili hladnoća kože Brži da li shpa ali od hipertenzije nepravilni otkucaji koldreks hipertenzija Akutno povećanje tlaka unutar oka, proširenje očne zjenice Otežano ili bolno mokrenje Učestalost događaja u nastavku nije poznata, ali se smatra vrlo rijetkom: Možete postati skloniji krvarenju, modricama, vrućici i infekcijama kao što su bolno grlo i ulkusi uslijed promjena u Vašem tijelu.

Podijelite članak

Prijavljeni su vrlo rijetki slučajevi ozbiljnih reakcija na koži. Ako ste prethodno iskusili alergijsku reakciju preosjetljivost dok ste uzimali dekongestive, lijekove koji smanjuju apetit i stimulanse, možete imati povećan rizik od razvoja alergijske reakcije na ovaj lijek.

Prijavljivanje nuspojava Ako primijetite bilo koju nuspojavu, potrebno je obavijestiti liječnika ili koldreks hipertenzija. To uključuje i svaku moguću nuspojavu koja nije navedena u ovoj uputi.

Napišite recenziju

Nuspojave možete prijaviti izravno putem nacionalnog sustava za prijavu nuspojava: navedenog u  Dodatku V. Prijavljivanjem nuspojava možete pridonijeti u procjeni sigurnosti ovog lijeka.

Kako čuvati Coldrex ComboGrip Lijek čuvajte izvan pogleda i dohvata djece. Ovaj lijek se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na kutiji i vrećici. Rok valjanosti odnosi se na zadnji dan navedenog mjeseca.

Ne čuvati na temperaturi iznad 25°C. Nakon pripreme s vrućom vodom, otopina je stabilna 1,5 sat. Nikada nemojte nikakve lijekove bacati u otpadne vode ili kućni otpad.

sniziti pritisak prirodnim putem

Pitajte svog ljekarnika kako baciti lijekove koje više ne koristite. Ove će mjere pomoći u očuvanju okoliša. Kako Coldrex ComboGrip izgleda i sadržaj pakiranja Coldrex ComboGrip je prašak za oralnu otopinu, gotovo bijele boje i karakterističnog mirisa na citruse i mentol, u vrećicama.

Pripremljena otopina je gdje hipertenzija glavobolja žuta, karakterističnog mirisa na citruse i mentol. Coldrex ComboGrip je dostupan u pakiranjima od 5, 6, 10, 14, 15 ili 20 vrećica iako ne moraju sva pakiranja biti na tržištu. Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet i proizvođač Nositelj odobrenja za stavljanje lijeka u promet Adriatic BST d.

Važne informacije